Sport

3. září 2015

Páteční odpoledne patří tenisu, lezení i atletice

CESA pořádá pro děti i letní příměstské tábory. Letos se jich ve čtyřech termínech zúčastnilo přes 150 dětí | Autor: Michaela Dvořáková

Hodina intenzivního pohybu před víkendem? Centrum sportovních aktivit VUT v Brně ji nabízí dětem i letos. Organizuje pro ně sportovní pátky, které se konají každý týden od tří do čtyř hodin odpoledne. Rodiče mohou vybírat z kroužků zaměřených na tenis, atletiku, všestrannost a gymnastiku. Pátky věnované boulderingu, tedy lezení na umělou stěnu, už jsou plné. „V atletice zbývají poslední dvě místa z dvanácti, všestranný kroužek nabízí celkových osmnáct míst, tenisový čtyřiadvacet, přičemž třináct už je obsazených,“ informovala Tereza Píšová ze sportovního centra.

Letošní novinkou je gymnastický kroužek, který se koná každý čtvrtek od tří hodin odpoledne ve Fit Centru Machina v Kolejní ulici. Organizátoři se zaměřili na mladší děti, konkrétně na předškoláky od čtyř do šesti let. Za pololetí zaplatí rodiče jedenáct set korun. „Děti, které chodily do našich kroužků i loni, nebo se zúčastnily našich příměstských táborů, mají stokorunovou slevu. To platí pro všechny druhy sportovních pátků,“ informovala Píšová. Jedenáct set korun rodiče zaplatí i za atletiku a všestrannost, bouldering je za sedmnáct set korun a tenis za dva a půl tisíce na pololetí. Rodiče mohou své děti přihlásit elektronicky do konce září.

Centrum pořádá pro děti v průběhu roku i další akce. Ta nejbližší se koná 18. září od tří hodin odpoledne v areálu Pod palackého vrchem. Pod názvem Z místa na místo se ukrývá pětiboj. Soutěžící poměří síly v běhání, házení, skákání, přeskakování a driblování. „Rádi uvidíme děti všech věkových kategorií, každý získá diplom s výsledky a drobnou odměnu,“ pozvala zájemce Píšová. (kat)

Témata

Související články:
Děti slavily svůj den na vodě
Florbalisté VUT opět porazili tým MU. Podruhé
Požární sport nepatří jen na venkov
Byl jsem blázen, který všude jezdil na bruslích, říká nadějný rychlobruslař
CESA má unikátní zařízení, které dokáže měřit účinnost techniky plavání