Sport

22. března 2015

Tým Boulder centrum VUT vybojoval 4. místo v českém poháru

Každých čtrnáct dní nové rozmístění chytů. To nabízí Boulder centrum VUT v Brně. Lidé, kteří chtějí pokořit umělou lezeckou stěnu, si tak v univerzitním areálu v Kolejní ulici přijdou na své. „Je jich čím dál více, tento sport zjevně získává na popularitě. Na naši stěnu přitom mohou nejen studenti, ale i ti, kdo s univerzitou nemají nic společného. Pro ně je vstupné do haly sedmdesát korun, pro domácí padesát,“ uvedla Tereza Píšová z Centra sportovních aktivit VUT v Brně.

Právě ona je jednou z těch, která chyty obměňuje. Dvakrát do roka kompletně, každých čtrnáct dní částečně. Mimo jiné proto, že jednou měsíčně se na stěně utkají lidé zapojení do Boulderligy VUT. Své síly v ní pravidelně poměřují přibližně čtyři desítky sportovců. „Letos ligu pořádáme druhým rokem, je vždy celý zimní a letní semestr, tedy dohromady šest měsíců v kalendářním roce,“ informovala Píšová.  

Část ligových lezců se spojila do týmu Boulder centrum VUT a v březnu vybojovala čtvrté místo v Souboji lezeckých stěn a oddílů. „V první kole jsme byli třetí, druhé nám bohužel vyšlo trochu hůř,“ informovala Píšová. Další kolo Českého poháru v boluderingu se uskuteční 2. května v Praze. „Doufáme, že se do té doby náš tým ještě rozroste,“ podotkla Píšová. V tomto klání se totiž započítávají výsledky tří nejlepších členů týmu, kteří nepostoupí do finále. „Proto čím více lezců, tím lépe,“ dodala.

Kateřina Konečná

Vstoupit do fotogalerie

Témata

Související články:
Šerm není jen sport. Podle bronzové medailistky je to životní styl
Táborníky nejvíce nadchlo koupání v řece a loďky
Den sportu nabídne rugby, turistiku i sjezd řeky
Petra Velová: Veslováním se mi splnil dětský sen
VUT získalo tři medaile na Akademickém mistrovství ČR v šermu