Sport

20. listopadu 2016

Volejbalisté brněnské techniky úspěšně obhájili vítězství v Olomouci

Olomoucký turnaj k příležitosti oslav 17. listopadu | Autor: archiv CESA VUT v Brně

Vysoké učení technické v Brně vybojovalo na volejbalovém turnaji v Olomouci první, třetí a deváté místo. Utkání smíšených týmů k 17. listopadu již tradičně připomíná na Univerzitě Palackého události z let 1939 a 1989. Letos se tohoto turnaje zúčastnilo rekordních 18 týmů z České republiky, Slovenska a Polska. VUT se v této konkurenci rozhodně neztratilo. Loni se podařilo týmu naší univerzity získat turnajové vítězství a i letos hráči VUT potvrdili, že to nebyla náhoda.

Vítězný tým Štěnice | Autor: archiv CESA VUT v Brně
Brněnská technika sestavila hned tři silné a vyrovnané týmy, složené převážně z hráčů a hráček reprezentace školy nebo hráčů účastnících se Univerzitní volejbalové ligy. Byly znát zkušenosti i sehranost. V základních skupinách ani jeden z týmů nepoznal porážku, pouze tým s názvem Nepřišli kvůli horšímu skóre musel absolvovat už první kolo vyřazovacích bojů. Tam si ale bez problémů poradil s jedním z týmů z pořádající Univerzity Palackého. V dalším kole na ně už čekal soupeř z Univerzity Žilina, kterému v součtu bodů podlehli o jediný bod a s turnajem se rozloučili na 9. místě.

Svoje spolužáky ale hned v dalším kole pomyslně pomstil další tým z VUT, hrající pod jménem Štěnice. Ty si se slovenským týmem poradily poměrně hladce a postoupily do semifinále, kde je čekal tým z brněnské Mendelovy univerzity. První set sice ztratily, ale v dalším setu už s převahou zvítězily a i tiebreak zvládly bez větších problémů. Tuto sestavu v boji o konečné 3. místo porazil i náš třetí tým s názvem Ti hezcí . Štěnice ve finále vyzvaly silný tým z domácí Univerzity Palackého. Vyhrály ve dvou setech a mohly tak slavit obhajobu vítězství, protože tým hrál prakticky ve stejné sestavě jako loni.

(vak)

Témata

Související články:
Z výhry ve florbale se radoval tým MU. Zvítězil na nájezdy
Taktika, obrana, útok. Hráči trénují na Fotbalový souboj univerzit
Tábory CESA: studenty lákají hory, absolventy beachvolleyball
VUT bodovalo na Českých akademických hrách
Školáci v Brně bojovali o sportovní Odznak všestrannosti