Sport

25. dubna 2016

Den sportu nabídne rugby, turistiku i sjezd řeky

Den sportu zve i na sjezd Zámecké Dyje | Autor: Pixabay

Odložte klávesnice a myši, zavřete skripta a zvedněte se od měřících zařízení. Den sportu, na který bylo vyhlášeno i tzv. rektorské volno, nabízí všem studentům a zaměstnancům VUT možnost pořádně se na jaře protáhnout. Akce se koná ve středu 18. května 2016 na sportovištích VUT i mimo ně. Centrum sportovních aktivit si připravilo hned devět atraktivních sportů – kolektivních i individuálních, soutěžních i pohodových, zážitkových i odpočinkových. Desátou aktivitou je tzv. vlastní akce, kdy každá fakulta, ústav, skupina zaměstnanců či studentů může připravit své vlastní aktivity, buď na sportovištích VUT, nebo kdekoliv jinde. (V případě zájmu o vlastní aktivitu na sportovišti VUT je nutná rezervace na e-mailu pisova@cesa.vutbr.cz.)

Kdo se nemůže dočkat Dne sportu, může jej zahájit už o den dříve – v podvečer 17. května bude stadion PPV hostit utkání v bezkontaktním rugby. Ve středu je pak v plánu kin-ball, badminton, volejbal, funkční víceboj, sjezd Zámecké Dyje, pěší turistika okolo Brna i v Rakousku nebo cyklistický výlet do Moravského krasu.

Zájemci mohou v tento den poměřit svoje síly a dovednosti. Fakulta s nejpočetnější skupinou aktivních účastníků převezme Putovní pohár rektora VUT, o který od loňského Dne sportu pečuje Fakulta strojního inženýrství. Komu dojdou síly, může alespoň pořídit nějaké kvalitní snímky do oblíbené fotosoutěže Sport na VUT, která bude opět vyhlášena v listopadu letošního roku. Bližší informace o jednotlivých aktivitách Dne sportu najdete na webu CESA.

Centrum sportovních aktivit

Vstoupit do fotogalerie

Témata

Související články:
Taktika, obrana, útok. Hráči trénují na Fotbalový souboj univerzit
Fotoreportáž: CESA hostila desetiboj v boulderingu
Pod Palackého vrchem sportují nejen studenti, ale i děti
Páteční odpoledne patří tenisu, lezení i atletice
VUT má 4 akademické mistry ČR v atletice