Sport

7. prosince 2015

VUT hostilo kampusový desetiboj

Siláci museli zdolat např. protáčející se Bacharův žebřík | Autor: Petr Piechowicz

První prosincový den se na VUT v Brně uskutečnil historicky druhý veřejně přístupný kampusový desetiboj. Předcházela mu zajímavá přednáška lezeckých mistrů Adama Ondry a Martina Stráníka, kteří zhodnotili úspěchy uplynulých dvou sezón.

Co to vlastně je kampusový desetiboj? Jak vysvětluje Adam Ondra, vymysleli si ho kluci k zatraktivnění tréninku. Inspirovali se atletikou, dali dohromady deset disciplín, silových a vytrvalostních, vytvořili bodovací systém a kampusový desetiboj byl na světě. Bylo to svým způsobem motivační a čas od času začali takto trénovat. Udělat z toho exhibiční závod a zapojit i veřejnost je napadlo minulou zimu a první veřejný desetiboj se uskutečnil na jaře v Ostravě. Druhý, stejně tak úspěšný, proběhl teď v prosinci v Brně.

Do brněnského desetiboje se přihlásilo třináct účastníků. Holky se zatím ještě neodvážily, tudíž to bylo výhradně chlapské představení. Adam Ondra všem představil disciplíny, vysvětlil pravidla a mohlo se začít. Siláci absolvovali disciplíny na rychlost i vytrvalost (campus board), protáčející se Bacharův žebřík, poskoky obouruč, shyby a celou řadu dalších pekelných úkolů. Atmosféra byla parádní. Fandilo se naplno a výkony byly neuvěřitelné.

Na závěr nechybělo vyhlášení výsledků, šampaňské a podepisování plakátů či vstupenek na památku. Velké díky patří všem organizátorům, závodníkům, divákům, fotografům a firmě A Muerte, bez které by nebylo na čem závodit. Na další setkání kampusových desetibojařů se můžeme těšit v polovině ledna opět v Ostravě.

Autor: Petr Piechowicz
Autor: Petr Piechowicz
Autor: Petr Piechowicz
Autor: Petr Piechowicz
Autor: Petr Piechowicz
Autor: Petr Piechowicz
Vstoupit do fotogalerie

Tereza Píšová

Témata

Související články:
Šerm není jen sport. Podle bronzové medailistky je to životní styl
Tábory CESA: studenty lákají hory, absolventy beachvolleyball
Na Boulder Open Air se utkali profesionální i rekreační lezci
VUT bodovalo na Českých akademických hrách
Šachy jsou stres za málo peněz, říká mladý šachista